Door Edwin Helvrich op 1 oktober 2015

PvdA steunt aanleg van de multifunctionele aanlegsteiger

edwinklDe PvdA-fractie heeft in de raadsvergadering van 30 september voor de aanleg van de multifunctionele aanlegsteiger in de Nieuwe Willemshaven gestemd. De steiger gaat gebruikt worden door zeecruises, riviercruises en de bruine zeilvaart. Wij zien deze investering als aanjager van de toeristische ontwikkeling van Harlingen.

Toerisme is een van de pijlers van onze economie en er liggen goede kansen om het toerisme verder te ontwikkelen in onze stad. Onze ligging aan de Waddenzee, dat is aangewezen als Unesco werelderfgoed, en onze monumentale binnenstad zijn het bezoek van (buitenlandse) toeristen meer dan waard.
Met de komst van de multifunctionele aanlegsteiger kunnen er meer en grotere passagiersschepen op een goede manier ontvangen worden in onze haven. Meer schepen betekent meer toeristen in onze stad, die tijdens hun verblijf het nodige gaan besteden bij de Harlinger middenstand. De komst van meer toeristen is daarmee een geweldige kans voor de Harlinger ondernemers. Het is ook niet voor niets dat de HOV en VVV gepleit hebben voor de aanlegsteiger.
Hopelijk grijpen onze Harlinger ondernemers deze kans met beide handen aan en krijgen ze zo meer omzet. Meer omzet in de binnenstad zal meer werkgelegenheid opleveren. Meer werkgelegenheid is een van de belangrijkste doelen van de Partij van de Arbeid. Het is een grote investering, maar met een flinke provinciale subsidie een verantwoorde investering in onze infrastructuur.

Wilt u reageren stuur dan een mailtje naar afdelingharlingen@pvda.nl

Edwin Helvrich

Edwin Helvrich

Helvrich, Edwin A.S. Talmastraat 65 8862 WT Harlingen Tel:  0517-234364 PERSOONLIJKE INFO Ik ben Edwin Helvrich, ben 45 jaar en ben geboren en getogen in Harlingen. Ik ben leraar aardrijkskunde en geschiedenis aan de RSG Simon Vestdijk. Graag wil ik voor de Partij van de Arbeid lid van de gemeenteraad van Harlingen blijven. De afgelopen

Meer over Edwin Helvrich