Raadslid 2018

Ron Leen

Relatie burger-bestuur Werk en Inkomen Financiën Vastgoed Bedrijfsvoering
Ron Leen

Over Ron Leen

PERSOONLIJK INFO:

 

Gehuwd, geen kinderen.

Woont sinds 2011 in Wijnaldum, daarvoor 30 jaar in Zaanstad.

Vroeg gepensioneerd sinds 1 juni 2016.

Meer informatie – zie LinkedIn en Facebook

Mijn missie is om zo lang als ik dat kan concreet bij te dragen aan het realiseren van een leefbare maatschappij voor mens en dier. Daarom ben ik actief (geweest) op veel gebieden en voor veel organisaties. Het is mijn overtuiging dat mensen hun talenten, kennis en vaardigheden moeten gebruiken om hun bijdrage te leveren. Ik ben daar in ieder geval volop mee bezig.

De reden waarom ik voor de PvdA-Harlingen heb gekozen is dat ik geloof in de noodzaak van een actieve overheid op het gebied van sociaaleconomische bescherming en activering en emancipatie van de burger. Ik geloof in een (ver)zorgende overheid. Ik ben van mening dat marktwerking niet werkt voor de typische basisvoorzieningen voor de samenleving. De overheid draagt hier een zeer belangrijke verantwoordelijkheid voor. En daar wil ik invloed op kunnen hebben en uitoefenen.

Tenslotte wil ik mij in de gemeenteraad onder meer inzetten voor een goede balans in de belangen van de bewoners van de stad en de dorpen van de gemeente Harlingen