Nieuws van de PvdA Harlingen raadvergadering 5 juni

8 juni 2024

Nieuws van de PvdA Harlingen raadvergadering 5 juni

In de raadsvergadering van 5 juni heeft Welmoed Konst haar afscheid aangekondigd als gemeenteraadslid. Zij heeft onlangs een nieuwe baan aanvaard en daardoor lukt de combinatie privé, werk en raadswerk niet meer. Als PvdA Harlingen vinden wij dit erg jammer, want Welmoed was een gedreven raadslid, wij zullen haar inbreng missen. Willem de Graaf zal haar in september opvolgen. Wij wensen hem alvast veel succes en plezier met het raadswerk toe.

Wethouder Erik de Groot had goed nieuws voor de bewoners van Ludinga, want binnenkort zullen de vaarwegen en insteekhavens gebaggerd worden zodat deze weer op de juiste diepte zullen zijn.

De gemeenteraad heeft ingestemd met de komst van een Odensehuis bij FC Harlingen. Een Odensehuis is een laagdrempelige ontmoetingsplek met informatie en advies voor, door en van mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie, hun mantelzorgers en familie en vrienden. De PvdA denkt dat het clubhuis van FC Harlingen een goede locatie is, centraal gelegen in onze stad en dichtbij allerlei voorzieningen. Het zal op dinsdag en donderdag van 10 tot 16 uur geopend zijn. Onze complimenten voor de voetbalclub dat zij hun clubhuis hiervoor beschikbaar stellen.

Ook het plan van aanpak voor participatie, hoe we de burgers van onze gemeente betrekken bij het bestuur, is vastgesteld. Een ander raadsvoorstel dat werd aangenomen was het bestemmingsplan Saltryp, waarmee de uitbreiding van het langparkerenterrein planologisch geregeld wordt.

Op woensdag 12 juni wordt de gemeenteraad geïnformeerd over regelgeving voor evenementen in Harlingen. Dan gaat het bijvoorbeeld over de vergunningaanvraag en de evaluatie van evenementen. Heeft u daarover ideeën? Laat het ons weten, we gaan graag met u hierover in gesprek.

In juli vergadert de gemeenteraad onder andere over de centrumvisie, de evenementenvisie en de herinrichting van het parkeerterrein aan de Westerzeedijk. Maar ook over woningbouwplannen aan de Grettingalaan en de Vierkantsdijk.

U bent van harte welkom bij onze fractievergaderingen, de eerstvolgende is op maandag 24 juni om 19:30 uur in Het Vierkant.

 

Samen voor Harlingen! PvdA-fractie Harlingen, Edwin Helvrich, Welmoed Konst, Jacqueline Huizenga en Greet Stoker