Edwin Helvrich

Gemeenteraad
fractievoorzitter

Helvrich, Edwin
A.S. Talmastraat 65
8862 WT Harlingen

Taakgebieden
– Algemeen bestuur
– Regionale en internationale samenwerking
– Relatie burger-bestuur
– Onderwijs
– Jeugdzorg
– Volkshuisvesting en cultureel erfgoed
– Stadsvisie
– Waterfront en Waddenzee
– Openbare Ruimte

Beroep
● Docent aardrijkskunde en geschiedenis aan de RSG Simon Vestdijk

 

 

Verslag raadsvergadering 8 Februari

door Edwin Helvrich op 9 februari 2017

De raadsvergadering van 8 februari duurde maar kort, binnen een uur waren alle agendapunten afgehandeld. De PvdA-fractie heeft in de raadsvergadering vragen gesteld over de volgende onderwerpen: hulp bij belastingteruggave voor minima en de bureaucratie in de Jeugdzorg.

lees verder »

Afvalcontainers ondergronds in de binnenstad

door Edwin Helvrich op 11 januari 2017

De PvdA heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering de toezegging gekregen van de wethouder dat er werk gemaakt gaat worden het ondergronds krijgen van de afvalcontainers in de binnenstad. Nu staan in onze binnenstad in verschillende straten de containers voor de huizen. Door ruimtegebrek kan dat vaak ook niet anders. Vaak hebben bewoners ook geen behoefte aan

lees verder »

Algemene beschouwingen begroting 2017

door Edwin Helvrich op 25 oktober 2016

De Partij van de Arbeid is tevreden met de begroting 2017 die het college aan de gemeenteraad heeft aangeboden. Met die woorden heeft fractievoorzitter Edwin Helvrich de Algemene Beschouwingen namens de Partij van de Arbeid geopend.

lees verder »

Duidelijkheid over Willemshaven

door Edwin Helvrich op 16 juni 2016

De gemeenteraad is woensdag 15 juni 2016 met een ruime meerderheid akkoord gegaan met het bestemmingsplan Willemshaven. Nu is er een duidelijke basis waarop gemeente, bedrijfsleven en anderen met een goed idee hun plannen kunnen uitwerken.

lees verder »

Goed opgepakt door wijkvereniging Trebol

door Edwin Helvrich op 8 maart 2016

Regelmatig houdt de gemeente in alle wijken van Harlingen een wijkschouw. De burgemeester of een wethouder en ambtenaren – ook de wijkagent – gaan dan met het bestuur van de wijkvereniging en bewoners door de wijk. Zij bespreken dan wensen over de leefbaarheid in de omgeving en het onderhoud van de buurt.

lees verder »

PvdA steunt Zonnepark Harlingen

door Edwin Helvrich op 21 december 2015

De PvdA-fractie heeft woensdagavond 16 december 2015 in de gemeenteraad van harte ingestemd met het voorstel om als gemeente 330 zonnepanelen te kopen op het zonnepark dat op Oostpoort komt. Opwekken van duurzame energie is een goede zaak voor het milieu – nu en in de toekomst.

lees verder »

Ons hoofd koel houden

door Edwin Helvrich op 29 oktober 2015

Het is belangrijk dat wij als Partij van de Arbeid ons hoofd koel houden en ons niet laten opjagen door radicale tegengeluiden. De opvang van vluchtelingen in Harlingen staat voor ons niet ter discussie.

lees verder »

PvdA steunt aanleg van de multifunctionele aanlegsteiger

door Edwin Helvrich op 1 oktober 2015

De PvdA-fractie heeft in de raadsvergadering van 30 september voor de aanleg van de multifunctionele aanlegsteiger in de Nieuwe Willemshaven gestemd. De steiger gaat gebruikt worden door zeecruises, riviercruises en de bruine zeilvaart. Wij zien deze investering als aanjager van de toeristische ontwikkeling van Harlingen.

lees verder »

Tall Ships Race in 2018

door Edwin Helvrich op 5 november 2014

De PvdA-fractie staat achter het besluit van de raad om de Tall Ships Races in 2018 weer naar Harlingen te halen. Bij het nemen van deze beslissing beseffen we dat het om een groot bedrag gaat wat het de gemeente gaat kosten. Maar de PvdA ziet grote voordelen in nogmaals de Tall Ships Races organiseren.

lees verder »