Door op 14 november 2014

2018 Tall Ships Race in Harlingen

De komst van de Tall Ships Races naar Harlingen in 2018 is definitief. Een prachtige gelegenheid om Harlingen te promoten. Dat is belangrijk!

finish2018

Voor de PvdA Harlingen is de werkgelegenheid het belangrijkste punt waar de gemeente zich op moet richten. Het gaat daarbij om nieuwe banen en zeker ook om het behoud van bestaande banen. Door de ontwikkelingen in Nederland en elders in de wereld is het moeilijk werk naar Harlingen te trekken. In de eerste plaats is dat een taak voor het bedrijfsleven.
Om daarin succesvol te zijn moet de gemeente zorgen voor een goede infrastructuur. Dat is niet alleen wegen e.d., het gaat daarbij ook om zaken als de mogelijkheden een opleiding te volgen en het woonklimaat.
Daarnaast hoort de gemeente het bedrijfsleven te steunen in de promotie van Harlingen en het Harlinger bedrijfsleven. Dat is niet een keer een advertentie plaatsen of op een beurs staan. Dat doen ook andere gemeentes en kunnen de bedrijven zelf en vaak beter regelen. De gemeente moet voor de promotie het bedrijfsleven af en toe een flinke zet in de rug geven. Op die manier kan Harlingen opvallen en kunnen anderen zien wat Harlingen en het Harlinger bedrijfsleven te bieden hebben .
Wij in Harlingen hebben daar in de loop van een lange reeks van jaren goede ervaringen mee. Elke keer blijkt dat een groot en opvallend evenement in onze gemeente lang nawerkt bij het publiek en bij het bedrijfsleven elders. Op de positieve indruk, die men dan van onze gemeente krijgt, kunnen de Harlinger bedrijven goed inspelen om meer werk naar Harlingen te halen.

De finish van de Tall Ships Race in 2018 is daarom belangrijk voor Harlingen. Wij allen samen – de organisatoren van het evenement, de gemeente Harlingen, het Harlinger bedrijfsleven en de Harlingers – kunnen onze gemeente promoten. Wij allen samen kunnenne zo werken an de leefbaarheid van onze Friese havenstad.

Wilt u reageren stuur dan een mailtje naar afdelingharlingen@pvda.nl