Door Edwin Helvrich op 8 maart 2016

Goed opgepakt door wijkvereniging Trebol

Regelmatig houdt de gemeente in alle wijken van Harlingen een wijkschouw. De burgemeester of een wethouder en ambtenaren – ook de wijkagent – gaan dan met het bestuur van de wijkvereniging en bewoners door de wijk. Zij bespreken dan wensen over de leefbaarheid in de omgeving en het onderhoud van de buurt.

De PvdA vindt de wijkschouwen erg belangrijk voor de leefbaarheid in de gemeente en de betrokkenheid van de bewoners bij de directe woonomgeving. En de wijkschouwen zijn van veel nut voor het contact tussen de inwoners en ‘de politiek’. De fractie van de PvdA maakt dan ook zo veel mogelijk gebruik van de mogelijkheid voor de leden van de gemeenteraad om aan te sluiten.

Resultaten van een wijkschouw zijn vaak al het snel te zien. Soms pakken medewerkers van de gemeente al de volgende dag de kleine karweitjes aan. Andere wensen nemen meer tijd. Daarbij aarzelen de gemeenteraadsleden van de PvdA niet zaken in de raad aan de orde te stellen als dat nodig is.

Daarmee is een wijkschouw nog niet het programma ‘u belt, wij draaien’. De gemeente kan niet aan elk verzoek vanuit de wijk voldoen. Soms is dat alleen uitstel en komt een wens in de wachtkamer tot die in ander werk kan worden meegenomen.

Zo was het ook in het najaar 2015 in de Trebolbuurt. Namens de bewoners vroeg de wijkvereniging het straatmeubilair te vervangen. Dat wordt tijd. Vooral de houten paaltjes, die de snelheid uit het verkeer halen, zijn verrot. De gemeente komt hier pas aan toe als de hele wijk een grote onderhoudsbeurt krijgt. En dat duurt nog even. Medewerkers van de gemeente opperden een idee om het vervangen van de paaltjes te vervroegen: de gemeente levert het materiaal en de bewoners steken zelf de handen uit de mouwen.

Deze suggestie heeft de wijkvereniging goed opgepakt. Op zaterdag 12 maart 2016 is er ook in de Trebolbuurt een klus van NLdoet. Samen met een groep vrijwilligers gaat de wijkvereniging dan straatmeubilair vervangen.

Een compliment van de PvdA Harlingen voor de Buurtvereniging Achter de Schouwburg!

Wilt u reageren stuur dan een mailtje naar afdelingharlingen@pvda.nl

Edwin Helvrich

Edwin Helvrich

Helvrich, Edwin A.S. Talmastraat 65 8862 WT Harlingen Tel:  0517-234364 PERSOONLIJKE INFO Ik ben Edwin Helvrich, ben 45 jaar en ben geboren en getogen in Harlingen. Ik ben leraar aardrijkskunde en geschiedenis aan de RSG Simon Vestdijk. Graag wil ik voor de Partij van de Arbeid lid van de gemeenteraad van Harlingen blijven. De afgelopen

Meer over Edwin Helvrich