Nieuws van de PvdA Harlingen maart 2024

4 april 2024

Nieuws van de PvdA Harlingen

In de raadsvergadering van maart heeft de gemeenteraad gesproken over het vervangen van het pupillenveld van Zeerobben. Het veld moet hoognodig vervangen worden, voor volwassenen en wedstrijden is het al afgekeurd. De PvdA vindt het belangrijk dat we als gemeente voor goede sportvoorzieningen zorgen, want sport en  bewegen is belangrijk voor de gezondheid en de sociale contacten. Het veld wordt wekelijks door veel voetballers gebruikt en de club kan niet zonder. Daarom waren wij voor dit raadsvoorstel.

Inmiddels ligt de ontwerp-evenementenvisie ter inzage bij de gemeente. In Harlingen worden elk jaar veel evenementen georganiseerd, maar helaas lopen organisatoren tegen verschillende problemen aan. Hoe kan de gemeente hen hierbij beter helpen? Tot en met 29 april kunt u reageren op deze visie. De PvdA roept een ieder dan ook op om met goede ideeën hiervoor te komen. Graag gaan we met u daarover in gesprek.

In april vergadert de gemeenteraad over andere over een nieuw grondbeleid, het jongerenwerk en vuilwaterinnamepunten voor passagiersschepen. Heeft u daarover een mening of wilt u er iets over vragen? Laat het ons weten.

U bent van harte welkom bij onze fractievergaderingen, de eerstvolgende is op maandag 8 april om 19:30 uur in Het Vierkant.

 

Samen voor Harlingen! PvdA-fractie Harlingen, Edwin Helvrich, Welmoed Konst, Jacqueline Huizenga en Greet Stoker