Nieuws van de PvdA Harlingen

15 februari 2024

Nieuws van de PvdA Harlingen

Afgelopen raadsvergadering heeft de gemeenteraad besloten om de pilot van de Futbringer met 22 maanden te verlengen tot eind 2025. De bedoeling van het busje ‘de Futbringer’ is om Harlingers die geen eigen vervoer hebben bijvoorbeeld toch naar het centrum kunnen komen. Daarom rijd er een paar dagen per week een busje via een vaste route. Er zijn verschillende haltes in de wijken van Harlingen waar je voor 1 euro kunt opstappen.

De PvdA heeft voorgesteld om ook Midlum op te nemen in de route van de Futbringer. Dit idee werd laatst door Dorpsbelang Midlum geopperd tijdens het werkbezoek van de gemeenteraad aan het dorp. Daarom hebben we samen met CDA en VVD een amendement ingediend om dat te regelen. Dat is gelukt! Dus binnenkort zal de Futbringer ook via Midlum gaan rijden.

 

In februari zal de gemeenteraad praten over de centrumvisie. Als PvdA willen we vooral dat we een aantrekkelijk ingericht centrum krijgen waar Harlingers en bezoekers van buiten graag verblijven. Zoals met meer groen in de binnenstad. Wij willen graag een levendig centrum met verschillende activiteiten en waar ondernemers, horeca en winkels, een goed bestaan kunnen hebben. De PvdA roept een ieder op om met goede ideeën voor onze binnenstad te komen. Graag gaan we met u daarover in gesprek.

U bent van harte welkom bij onze fractievergaderingen, de eerstvolgende is op maandag 11 maart om 19:30 uur in Het Vierkant.

Samen voor Harlingen! PvdA-fractie Harlingen, Edwin Helvrich, Welmoed Konst, Jacqueline Huizenga en Greet Stoker