PvdA raadsleden op bezoek bij Bouwvereniging door Bartele Boersma

Door Bartele Boersma op 22 november 2018

Hoe zorgen we dat iedereen in Harlingen goed kan wonen en zich veilig voelt? Daar hebben we gister als raad over gesproken met De Bouwvereniging en de Politie Noordwest Fryslân.

Op het gebied van veiligheid staat Harlingen er goed voor. Het belang van zichtbare agenten in de wijk werd benadrukt door alle aanwezigen. Daarom is het mooi dat agenten wekelijks op de fiets door de wijken gaan. Door met elkaar in gesprek te gaan konden de agenten een beter beeld krijgen van de wensen die bij raadsleden leven. Wij kregen een mooi beeld van de praktijk, in plaats van de papieren werkelijkheid die soms in de raadszaal leeft.

De Bouwvereniging liet zien dat zij vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en steeds dichter bij de bewoners staat. Maar er waren ook vragen. Want hoe zorg je dat woningen duurzaam worden en betaalbaar blijven. En hoe laat je de woningen goed aansluiten bij de behoeftes van de mensen? Dat zijn de grootste uitdagingen voor de Bouwvereniging en iets waar we als PvdA Harlingen scherp op moeten blijven.De rekening mag namelijk niet bij de laagste inkomens terechtkomen.

Samen kregen we te zien dat er hard gewerkt wordt aan een sociale, duurzame en veilige gemeente. En door het gesprek met elkaar aan te blijven gaan kan dit alleen nog maar beter worden 🏡👮‍♀️

 

Bartele Boersma

Bartele Boersma

PERSOONLIJKE INFO: Hoi! Ik ben Bartele Boersma, 25 jaren jong en wil in de stad waar ik ben opgegroeid inzetten voor sociale, sterke en krachtige gemeente. “Wie hier ooit was, die komt terug,” zong Wiebe al. Na in Amsterdam Sociale Geografie & Planologie gestudeerd te hebben en een stage bij het Europees Parlement kon ook

Meer over Bartele Boersma