PvdA-Verslag raadsvergadering 27 september 2023

29 september 2023

PvdA-Verslag raadsvergadering 27 september 2023

Het was afgelopen woensdag de eerste raadsvergadering na de zomervakantie. Met een voor de PvdA bijzonder agendapunt, namelijk de installatie van Greet Stoker als opvolger van Bartele Boersma als raadslid. Wij zijn blij dat zij onze fractie komt versterken en wensen haar veel succes!

Op de lange raadsagenda stonden verschillende raadsvoorstellen, de meeste daarvan werden als hamerstuk afgedaan. In dit verslag willen we het raadsvoorstel van de Evaluatie van de Havenverzelfstandiging bespreken. In 2018 is de Harlinger haven verzelfstandigd en heet sinds die tijd Port of Harlingen. Indertijd is afgesproken dat er een evaluatie zou komen om te bekijken of de doelen van de verzelfstandiging behaald zijn. Maar het doel is ook om met aanbevelingen voor de toekomst te komen. De PvdA steunt deze evaluatie want een goed functionerend havenbedrijf is goed voor de Harlinger economie en werkgelegenheid.

Wilt u met ons in gesprek over de komende raadsvergadering? Of gewoon een keer gezellig praten over de toekomst van onze gemeente? Op maandag 9 oktober vergaderen wij om 19:30 uur in Het Vierkant. U bent van harte welkom!

Samen verder met Harlingen!

PvdA-fractie Harlingen, Edwin Helvrich, Welmoed Konst, Jacqueline Huizenga en Greet Stoker