Raadslid 2018

Welmoed Konst

Onderwijs Jeugdzorg Promotie en Communicatie Cultuur Milieu

Tjerk Hides de Vriesstraat
Harlingen

PERSOONLIJKE INFO

Hallo! Ik ben Welmoed Konst, 24 jaar en geboren in Joure maar getogen in Harlingen. In het dagelijks leven geef ik Engelse les op de RSG Magister Alvinus in Sneek en ben ik momenteel nog bezig met het afronden van mijn studie leraar Engels aan de NHL in Leeuwarden. Naast mijn werk en opleiding ben ik actief bij de plaatselijke scoutingvereniging, speel ik eens in de zoveel tijd dwarsfluit en houd ik me natuurlijk regelmatig bezig met politiek.

In 2010 werd ik lid van de Jonge Socialisten en heb ik samen met een aantal andere JS’ers de Friese afdeling van de jongeren van de PvdA nieuw leven ingeblazen. In 2012 besloot ik mij te concentreren op mijn studie en werd ik wat minder actief, maar in 2014 begon het weer te kriebelen. Ik werd actief binnen de afdeling als algemeen bestuurslid en in 2016 werd ik afdelingssecretaris. Een belangrijke taak, want als secretaris ben je de link tussen de fractie, het bestuur en (wat mij betreft het belangrijkst) de leden. Dat is waar politiek voor mij om draait: de verbinding tussen mensen.

Harlingen heeft in mijn hart altijd een bijzonder plekje gehad, maar ik merk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om weg te gaan uit Harlingen. Daar wil ik me voor inzetten in de gemeenteraad, ik wil het aantrekkelijk maken om in Harlingen te komen (of blijven) wonen. Dat betekent voor mij goed onderwijs, veilige en mooie buurten, bereikbare zorg en een groeiende en bloeiende lokale economie. Samen maken we Harlingen nog mooier!